dijous, 30 de setembre del 2010


TECKTONIK (abreviat a TCK) fa referència al ball que començà l'any 2000, al club Metrópolis de París, França. Aquest ball mescla passos del hip hop, el breakdance i el techno. El Tecktonik no té un ritme especial propi, es practica amb música electro.




Ací us deixe un programa sobre Tecktonik, a la web de televisió Balzac tv, on us trobareu a una colla que balla i explica el fenòmen del tecktonik.




















L'altre enllaç us el deixe ací: YELLE és una artista francesa d'electro que ha vist com, al voltant de la seua música, ha sorgit un fenòmen nou de ball a Paris, i la seua moda s'ha estés arreu del món gràcies sobretot a la web.

dimecres, 29 de setembre del 2010


Escolta i identifica els intèrvals amb aquest teclat digital :


dimarts, 28 de setembre del 2010



Una molt interessant web de "percussió corporal".
En realitat és un treball gràfic fet amb Flash que converteix quatre o cinc colps de percussió corporal a gràfics de silueta, i amb això composen una partitura rítmica...molt recomanable per a l'alumnat de segón E.S.O.!


El metrònom


La definició de METRÒNOM segons l'enciclopèdia catalana:

Aparell emprat en pedagogia musical que produeix un soroll semblant al tic-tac d'un rellotge, a intervals regulars, la durada dels quals pot ésser variada mitjançant un pes mòbil col·locat en el pèndol de l'aparell.

Serveix per a indicar els temps d'una composició musical a la velocitat adequada.

Inventat per D.N.Winkel, fou difós per J.N.Mälzel, que se n'atribuí la invenció.


Ací us deixe un parell de metrònoms on-line per què practiqueu les velocitats de la música, tant en audició com en interpretació...un nou recurs al nostre abast a través de la web!!!









dilluns, 27 de setembre del 2010

No és per desanimar-vos!! .....però mireu el què es pot fer amb una flauta contralt
(enllaç dedicat als que tenen la flauta en qüestió)...


Fantasia nº 3 de Telemann, interpretada per Frans Brüggen.



ATRAPASONS, ún dels programes de televisió més creatius i didàctics al voltant del món de la música què he trobat!...o com acostar-te a la música des de la vessant més lúdica de la disciplina artística!.
El millor: la secció Clica i Flipa


Alumnat de segón, tercer i quart d'ESO!!!:

Ací teniu el link a la pàgina Elements de la partitura.

Molt recomanable per repassar les qüestions de llenguatge musical bàsiques, abans d'entrar en matèria a la programació del nou curs que us espera...


dijous, 23 de setembre del 2010


Amb aquesta aplicació anomenada PENTOCTO, de Julio Payno, es pot treballar l'identificació de melodies.
Conté deu nivells amb quatre melodies en cadascún dels nivells, llavors tú faràs sonar amb el play una de les quatre melodies i hauràs d'assenyalar amb un click quina és la que sona.
La dificultat del joc augmenta perquè a cada nivell nou s'afegeix una nota més . Exercici molt interessant!!